Crema antireumatica "Puterea Calului"

Rasina si cetinile de brad - partea 2

Tratamentul cu cetini de brad

In acele bradului este secretată o foarte mare cantitate de uleiuri aromatice cu efecte vindecătoare excepţionale. Aflate la îndemână, e păcat să nu le folosim.

Siropul de ace de brad

Se prepară din acele de brad desprinse de pe cetini cu ajutorul unui cuţit, spălate şi strivite ulterior pe o planşetă de lemn, cu un sucitor. Se umple un borcan pe un sfert cu aceste ace de brad, după care se adaugă deasupra miere, până se umple complet. Se închide ermetic. Se ţine pe
calorifer sau în apropierea unei surse de căldură vreme de trei săptămâni, după care siropul obţinut se filtrează. Are un miros foarte puternic de brad (mult mai puternic decât cel preparat din muguri). Se va folosi în următoarele afecţiuni:
Tuse persistentă, imunitate scăzută a segmentului respirator - se administrează câte o jumătate de linguriţă de sirop de ace de brad, de 6 ori pe zi. Tratamentul durează minimum 7 zile şi are efecte antiinfecţioase, imunostimulente şi regenerative puternice.
Apetit alimentar excesiv - se administrează cu cinci minute înainte şi după masă câte o lingură de sirop de ace de brad, fără apă. Acest preparat este foarte bun şi ca desert, întrucât inhibă pentru o perioadă destul de mare apetitul pentru dulciuri.
Oboseala intelectuală - se iau 1-2 linguriţe de sirop de ace de brad, atunci când trebuie făcut un efort mental prelungit. Mierea din sirop redresează rapid glicemia şi hrăneşte creierul, în timp ce uleiul volatil din ace are efecte tonice psihice şi cerebrale.
Sterilitate la femei - se face o cură de 1-2 luni cu sirop de ace de pin (se prepară întocmai ca şi cel din ace de brad). Acele de pin au efecte puternice de stimulare şi de reglare a activitatii glandelor sexuale la femei.
Baia aromatică din cetini de brad

5 mâini de cetini de brad mărunţite (ace cu crenguţe cu tot) se pun la macerat în doi litri de apă, la temperatura camerei, vreme de opt-zece ore (de dimineaţa până după-amiaza). După trecerea acestui interval de timp, preparatul se strecoară, maceratul rezultat punându-se deoparte, în
timp ce planta ramasă se pune în alti doi litri de apă clocotită şi se lasă să stea acoperită până se răceste, după care se filtrează. În final, se combină cele două preparate (maceratul şi infuzia racită) şi se vor pune în apa de baie, care va fi la o temperatura de 38-39 de grade Celsius.
Baia durează 20-30 de minute, după care pacientul se va usca puţin prin tamponare cu prosopul şi va rămâne să se odihneasca, la loc foarte călduros, vreme de o jumătate de oră. Iată câteva recomandări ale acestei băi:
Artrita, poliartrita reumatoidă - se fac de 2-3 ori pe săptămână aceste băi cât mai fierbinţi, care au efecte foarte puternice, mai ales în perioadele reci ale anului.
Prevenirea răcelilor şi gripelor - se fac de 1-2 ori pe săptămână băi cu cetini de brad. Uleiurile volatile degajate din acele de brad au efecte excepţionale asupra întregului aparat respirator, fiind un excelent mijloc profilactic, dar şi pentru tratarea în faza incipientă a gripei şi
guturaiului.
Oboseala fizică şi psihică - se fac băi calde cu cetini de brad, la sfârşitul zilei. Medicul Bach (fondatorul terapiei florale) spunea despre cetinile de brad ca sunt un excelent tonic psihic, util în stările de oboseală, epuizare, dar şi împotriva... descurajării, auto-condamnării şi deznădejdii.

0 Responses to "Rasina si cetinile de brad - partea 2"

Blog Widget by LinkWithin