Crema antireumatica "Puterea Calului"

Cura cu grâu verde

Pentru colon şi stomac

La început de aprilie, pe câmp, grâul deja a crescut, mlădiţele sale
arătând ca o perie deasă, de un verde viu, care clocoteşte parcă de viaţă.
Sucul obţinut din ele este o adevărată colecţie de vitamine, enzime şi
minerale, cu efecte benefice asupra întregului organism, dar mai ales
asupra tubului digestiv.


Desfăşurarea curei

Pentru a face tratamentul cu grâu verde, trebuie în primul rând să ne
asigurăm „materia primă”. Pentru această, vom pune într-o tăviţă de
plastic un strat de pământ fertil de flori, netratat chimic, cu o grosime de
doi-trei centimetri, şi îl vom însămânţa cu boabe de grâu (se găsesc la
magazinele naturiste) puse des, la 1-2 mm una de cealaltă. Vasul se pune
apoi pe pervazul ferestrei şi se udă la un interval de timp de 2-4 zile. În
două săptămâni grâul verde va răsări şi va creşte la o înălţime de 15-20
cm. Atunci este momentul potrivit pentru recoltare. Se taie tulpinile
(rădăcinile care rămân, dacă sunt udate, vor mai răsări de 1-2 ori), se
spală bine, după care se dau prin maşina de tocat. Tocătura se pune în
storcătorul electric centrifugal şi se obţine sucul de grâu verde - un
adevarat elixir de sănătate. Administrarea lui se face în cure de 10-21 de
zile, timp în care se ia câte un sfert de pahar (50 ml) de trei ori pe zi,
înainte de mesele principale.

Efectele curei cu grâu verde

Sucul obţinut din mlădiţele de grâu are un efect puternic, de curăţire
a întregului tub digestiv. Mai mult, el are o acţiune reparatoare,
favorizând regenerarea epiteliilor lezate de feluritele boli, calmând
durerile, cicatrizând leziunile şi normalizând procesele digestive.


Câteva recomandări terapeutice

Cura cu grâu verde este recomandată într-o multitudine de afecţiuni
digestive specifice primăverii. În cazurile de gastrită hiperacidă şi de
ulcer, în măsura în care sucul de grâu este tolerat (pentru că nu toţi
pacienţii suportă acest remediu), are o acţiune calmantă, favorizează
cicatrizarea şi regenerarea ţesuturilor afectate de boală. În colita de
putrefacţie, care apare sau se agravează invariabil la sfârşitul iernii, din
cauza consumului exagerat de proteine, cura cu suc de grâu verde ajută
la modificarea florei (devenită patologică) şi favorizează eliminarea
reziduurilor din colon. În multe cazuri de enterită sau de colon iritabil,
cura cu mlădiţe de grâu are efecte calmante şi determină vindecarea
gradată a acestor afecţiuni.

0 Responses to "Cura cu grâu verde"

Blog Widget by LinkWithin