Crema antireumatica "Puterea Calului"

De ce are nevoie organismul de calciu?

Stim cu totii cât este de important sa avem o alimentatie corecta pentru a mentine santatatea si echilibrul intregului organism.Unul dintre mineralele esentiale pentru organismul uman este calciul si este necesar pentru toate varstele .
Bebelusi , frati mai mari , mamici , tatici si bunici , cu totii trebuie sa aiba grija de ei sau unii de altii. Din generatie in generatie, un aport zilnic corespunzator de calciu asigura sanatatea intregului organism si impiedica aparitia gravelor probleme de sanatate de mai târziu.
Este important ca in copilarie si adolescenta sa se realizeze un aport optim de saruri minerale cu scopul de a contribui la dezvoltarea masei osoase si astfel sase previnafracturile si mai tarziu osteoporoza. De cele mai multe ori, calciul ingerat din alimente nu este suficient pentru necesarul intregului organism .
Deficienta de calciu este asociata cu tulburari neuromusculare si cu demineralizarea oaselor. Acidul ascorbic (vitamina C) joaca un rol important în procesele biologice de oxidoreducere si în respiratia celulara. Este de asemenea esentiala pentru formarea colagenului si reparatia tesuturilor. Dozele mari de vitamina C sunt eficiente pentru profilaxia si tratamentul infectiilor cailor respiratorii superioare. Deficienta de calciu si de acid ascorbic poate fi datorata unor carente nutritionale sau poate sa apara în diferite situatii în care nevoile organismului sunt crescute.Nevoie sporita de calciu si vitamina C este în timpul sarcinii si în perioada de alaptare, în perioadele de crestere rapida (copilarie si adolescenta), la vârstnici, în cursul bolilor si în convalescenta.
Suplimentele de calciu ce contin o combinatie de saruri de calciu u s or solubile si ionizabile in catitati mari aduc un aport mai adecvat de calciu .


Read more....
Blog Widget by LinkWithin