Crema antireumatica "Puterea Calului"

Dieta Catalin Crisan( slabesti peste 15 kilograme in 2 luni)

    Postez pentru cele intersate dieta lui Catalin Crisan. Atentie , este o dieta pentru persoanle care vor sa slabeasca mai mult de 15 kg. 

   ETAPA I- 2 SAPTAMANI

    • CARNE - fara restrictie de cantitate , gatita fara ulei (gratar, frigarui, friptura la cuptor, fiarta)-inclusiv peste si organe
    • MEZELURI - fara restrictie de cantitate
    • OUA - 1/ZI
    • BRANZETURI FERMENTATE -telemea, cascaval, branza topita-100g/zi


    REGULI GENERALE :
    1. 5 MESE/ZI
    2. NU SE MANANCA INTRE MESE
    3. NU SE SARE PESTE MESE
    4. NU SE BEA LICHID IN TIMPUL MESEI

    PERMISE
    LICHIDE: -apa, apa plata , minerala ,carbogazoasa, sifon , ceai , cafea (total 2-3 litri/zi)
    (INTERZIS –bauturi de gen COCA COLA, PEPSI….ETC)

    INDULCITORI : -ARTIFICIALI, CICLAMAT, ASPARTAM, ZAHARINA

    CONDIMENTE : -lamaie fara restrictii, sare, boia, piper , condimente din plante, cimbru, marar , patrunjel, (mustar-moderat, fara zahar)
    (INTERZIS –hrean , ceapa , usturoi, miere de albine)

    CANTAR -SAPTAMANAL

    EFFORT FIZIC - echivalent cu 5 km/zi- o ora ½ mers pe jos-15 min. gimnastica/zi


    ZAHARUL SI ALCOOLUL BLOCHEAZA SCADEREA PONDERALA!
    SE GATESTE FARA ULEI

    Impotriva constipatiei : mentolax -2-3 tb/zi
    -FUROSEMID -1/2 tb. In ziua a 4-a
    -1 tb. In ziua a 10-a
    -1 tb. In ziua a 14-a
    -ASPACARDIN -se administraza in zilele in care se ia furosemid –doza 4 tb/zi -2 dimineata , 2 pranz

    Numai daca exista ameteli-Wallmark (calciu , magneziu, zinc -2tb/zi)
    Doar la mesele cu grasimi si fara a deveni obisnuinta ( in general nu se recomanda) –XENICAL -1 tb./zi- ocazii speciale

   ETAPA II- 9 ZILE

    3 ZILE
    • FRUCTE-crude, coapte, compot , sub forma de gustari -500G/ZI
    • LEGUME(zarzavaturi)-fara restrictie de cantitate (crude , supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt , ghiveci la cuptor)
    • LACTATE PROASPETE -400 G/ZI

    Toate acestea trebuiesc mancate in 5 mese/zi

    FRUCTE PERMISErice in afara de : castane, mango, avocado, struguri, pere, prune, fructe uscate , smochine, stafide, curmale ,etc ; nuci , alune, fistic , semnite
    LEGUME , ZARZAVATURI PERMISE rice in afara de: sfecla rosie, cartofi , linte , porumb , fasole uscata, mazare , dovleac , masline
    LACTATE PERMISE : lapte , chefir , cas , lapte batut, iaurt, sana, branza de vaci , branza de casa , Mozzarella si Ricotta.

    INDICATII:
    SUPE : fara ulei, fara bors- cu lamaie
    LEGUME GATITE- nu crude , nu cu ulei
    FRUCTE –sa se consume separat , nu ca desert ci ca gustari

    6 ZILE –CARNE, MEZELURI+ SAU OU-fara restrictie de cantitate


    ETAPA III-12 ZILE
    3 ZILE
    -2 oua/zi; 100g. Branzeturi nefermentate
    sau
    -1 ou/zi; 200g. Branzeturi nefermentate
    Se adauga 2 mese/zi de legume cu pigment verde fara restrictii de cantitate (spanac, urzici, castravete, varza alba, dovlecei , fasole verde, conopida, brocolli , ciuperci , vinete, gulii , ceapa verde , usturoi verde, andive)

    3 ZILE
    CARNE, MEZELURI+ SAU OU-fara restrictie de cantitate

    3 ZILE
    FRUCTE-crude, coapte, compot , sub forma de gustari -500G/ZI
    LEGUME(zarzavaturi)-fara restrictie de cantitate (crude , supe, ciorbe-cu lamaie sau iaurt , ghiveci la cuptor)
    LACTATE -500 G/ZI

    3 ZILE
    CARNE, MEZELURI(+ - un ou)-fara restrictie de cantitate
    ETAPA a IV-a-13 ZILE

    2 ZILE
    FRUCTE-500G/ZI
    LEGUMEfara restrictie de cantitate
    LACTATE -500 G/ZI

    3 ZILE
    CARNE slaba si MEZELURI slabe
    La o singura masa a zile o salata verde , ardei verde si varza alba.

    2 ZILE
    FRUCTE si LEGUME

    1 ZI
    LACTATE proaspete-500 G/ZI

    2 ZILE
    FRUCTE si LEGUME

    3 ZILE
    CARNE slaba si MEZELURI slabe

    ETAPA a V-a-8 ZILE
    CATE MESE DORESTI PE ZI , FARA RESTRICTIE DE CANTITATE

    2 ZILE
    FRUCTE si LEGUME
    1 ZI
    LACTATE proaspete
    2 ZILE
    FRUCTE si LEGUME
    3 ZILE
    CARNE slaba si MEZELURI +- un OU/zi

    ETAPA a VI-a-10 ZILE

    2 ZILE
    FRUCTE-500G/ZI
    LEGUME
    LACTATE proaspete-400 G/ZI
    8 ZILE ALTERNATIV:
    - o zi –fructe , legume , salate
    - o zi –carne slaba( la o masa o salata)

REGULI GENERALE!

  • Ce mananci dimineata, la pranz si seara, stabilesti singura, dar numai din alimentele permise. Pe langa mesele principale sa mai ai si doua gustari. Incearca sa nu combini alimentele, adica oul sa-l mananci separat, branza separat, carnea(mezelurile) separat.E mai bine. Nu ai restrictii de cantitate la carne (mezeluri), mananci cat poti. Ou ai voie unul pe zi, si branzeturi fermentate 100 gr/zi.
  • Daca bei cafea, sa o bei fara lapte, ca nu e voie. Fara zahar, eventual cu indulcitor (zaharina).
  • Carne poti sa mananci orice fel dar nu gatita cu ulei. Poti sa o mananci fiarta, sau gratar, sau facuta pe tigaia de teflon. Recomand sa mancati carne slaba; ex: piept de pui, pulpe de pui (dar fara piele); se poate manca si carne de vita fiarta, ficat la gratar, peste de asemenea, la gratar. Se poate si din conserva. Exista niste conserve de ton in suc propriu (fara ulei).
  • Condimente doar cele permise(lamaie, sare (nu mult ca retine apa), boia, piper, cimbru, marar, patrunjel, si putin mustar.
  • Oul se mananca fiert sau pe tigaia de teflon (fara ulei).
  • La branzeturi fermentate scrie clar ce ai voie: telemea (nu-ti recomand ca are multa sare care retine apa), cascaval sau branza topita.
  • Mezeluri poti manca de ex: cremvusti de pui, sunca de pui, curcan; parizer de pui, curcan, etc. Ai voie orice mezeluri, dar este bine sa te limitezi la cele slabe.
  • In primele 2 saptamani nu spune sa mananci chiar numai carne ci si 100g branza si 1 ou pe zi. Tinand cont ca trebuie luate 5 mese obligatoriu, bucata de branza si oul vor reprezenta 2 mese si anume gustarile de la ora 11 si 16. Restul de 3 mese reprezinta carne. Si carne inseamna si peste si pui care sunt foarte usoare.


Read more....
Blog Widget by LinkWithin