Crema antireumatica "Puterea Calului"

Dermatita seboreica

Dermatita seboreica reprezinta descuamarea grasa pe fond eritematos a pielii capului.
Dermatita seboreica este o afectiune cutanata cronica inflamatorie, ce afecteaza zonele bogate in glande sebacee: fata (sprancene, santuri nazale, obraji, scalp) si trunchiul (in dreptul sternului si in pliurile cutanate).
Cauza dermatitei seboreice nu este pe deplin inteleasa, dar este recunoscut faptul ca ciuperca microscopica Pityrosporon ovale este implicata in aparitia acestei dermatoze; la fel si factorii genetici, de mediu si starea generala de sanatate a persoanei.
Radiatiile UVA si UVB inhiba proliferarea ciupercii P. ovale, astfel incat la numerosi pacienti se inregistreaza o ameliorare in timpul verii.
Dermatita seboreica este mai frecventa la barbati decat la femei, probabil deoarece activitatea glandelor sebacee este controlata de hormonii masculini. Dermatita seboreica apare pentru prima data in adolescenta si apare cu intermitente la varsta adulta.
Dermatita seboreica este agravata de modificarile de umiditate, temperatura, de traumatisme (grataj) sau de stresul emotional.
Prevalenta dermatitei seboreice este de 3 -5% din populatie, mai grava la barbati. Matreata, cea mai usoara forma de dermatita seboreica este cea mai frecventa, fiind prezenta la 15 -20% din populatie.
Debutul este de obicei la pubertate, iar varful incidentei se inregistreaza la 40 ani. Dermatita seboreica apare si la sugari, sub forma "crustelor de lapte" si la varstnici.
Etiologia dermatitei seboreice ramane necunoscuta, desi numerosi factori (genetici, hormonali, de mediu, etc) sunt implicati.
Pityrosporum ovale (o specie de ciuperca) a fost implicata in aparitia acestei boli. Se crede ca dermatita seboreica ar fi rezultatul unui raspuns inflamator fata de aceasta ciuperca, dar acest lucru nu a fost demonstrat.
P. ovale este prezenta la toate persoanele, dar cauzele care determina aparitia dermatitei seboreice doar la unele persoane nu sunt cunoscute. Nivelul de colonizare al pielii afectate cu acest organism este mai scazut decat cel al pielii sanatoase. Totusi, faptul ca dermatita seboreica raspunde la medicatia antifungica sugereaza ca ciuperca este implicata in aceasta afectiune cutanata.
Factorii genetici si mediu, precum si afectiunile comorbide cresc riscurile de aparitie a dermatitei seboreice.
Desi dermatita seboreica afecteaza doar 3% din populatia generala, incidenta la persoanele cu HIV este de 85%. Persoanele cu tulburari ale sistemului nervos central (boala Parkinson, paralizii ale nervilor cranieni, etc.) par a fi predispuse la aparitia dermatitei seboreice sau sunt refractare la tratament.
Dermatita seboreica se intalneste la 3 – 5% din populatie si se prezinta sub forma unor placi rosii, acoperite de scuame grase, mai mult sau mai putin pruriginoase.
Aceasta dermatoza este limitata la zonele fetei si trunchiului in care glandele sebacee sunt numeroase si foarte active. Distributia este simetrica, iar regiunile afectate sunt cele acoperite cu par – scalpul, sprancenele, barbia, dar si fruntea, santurile nazolabiale si conductul auditiv extern.
Pe trunchi, scuamele apar in special in dreptul sternului si in pliurile cutanate – zonele axilare, submamare, ombilicale si anogenitale.
Dermatita seboreica ce se manifesta in perioada neonatala, dispare in primele 6 -12 luni de viata, indicand faptul ca este un raspuns la stimularea hormonala materna.
Una dintre caracteristicile dermatitei seboreice este matreata, caracterizata prin descuamarea pielii scalpului, insotita uneori de prurit (mancarimi). Numerosi pacienti cred ca aparitia acestor scuame fine, albe se datoreaza uscarii pielii si utilizeaza mai rar samponul, ceea ce favorizeaza acumularea scuamelor. Inflamatia care urmeaza agraveaza simptomele.
Cazurile mai grave de dermatita seboreica se caracterizeaza prin prezenta unor scuame grase pe fondul unor placi eritematoase. Pacientii acuza prurit si senzatii de arsura in regiunile fetei afectate de dermatita seboreica. Netratate, scuamele se pot ingrosa, devenind galbene si grase. Uneori, apare o suprainfectie bacteriana.


Read more....

DIETA IN TIMPUL SARCINII

Dieta unei femei insarcinate trebuie sa fie bogata in nutrienti, sa aiba un continut mare de calorii, proteine, fier, calciu, acid folic si, pentru unele femei, vitamina D.
Cresterea in greutate trebuie sa se faca treptat: 1 – 2 kilograme in primul trimestru, apoi 1,5 – 2 kilograme in fiecare luna in ultimele doua trimestre. O femeie cu greutate medie ar trebui sa ia in greutate intre 10 si 14 kilograme in total.
Consumul excesiv de sare nu este indicat, intrucat poate duce la hipertensiune arteriala.
Evitati produsele care contin ingrediente crude sau insuficient preparate termic: branza (feta, etc.), laptele nepasteurizat.
Spalati bine fructele si legumele inainte de a le consuma pentru a indeparta pesticidele si bacteriile.
Evitati pestele-spada, rechinul, macroul si majoritatea tipurilor de peste de apa dulce -intrucat contin cantitati mari de mercur, care poate duce la nasterea unui copil cu malformatii congenitale.
Evitati consumul excesiv de cafeina -limitati-va la o ceasca de cafea pe zi.

Dieta in luna 2 de sarcina

Corpul bebelusului este in plina formare, calciul jucand in aceasta luna un rol important pentru dezvoltarea armonioasa si pentru sanatatea sa. Calciul favorizeaza formarea oaselor si dintilor bebelusului, previne riscul hipertensiunii arteriale si al depresiei post-partum la viitoarea mamica. Deci, este momentul cel mai indicat pentru refacerea rezervei de calciu.
Alimentele bogate in calciu sunt: produsele lactate (lapte, branza, iaurt, etc.), fructele, legumele uscate (linte, mazare, fasole) sau proaspete (spanac, varza). In general organismul utilizeaza mai eficient calciul din produsele lactate decat cel de origine vegetala.

Dieta in luna 3 de sarcina

Trebuie sa acumulezi energie pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului tau -lipidele indeplinesc cu succes acest rol. Necesitatile bebelusului devin mai mari, dar asta nu inseamna ca trebuie sa “mananci pentru doi”. Lipidele joaca un rol important in dezvoltarea cerebrala a fatului si intervin chiar si in fabricarea tesuturilor nervoase. Optati pentru alimentele bogate in acizi grasi esentiali.
Alimentele cu continut ridicat de lipide sunt: untul, smantana, uleiurile (de rapita, soia, floarea soarelui, masline), pestele gras (somon, scrumbie, macrou, sardine).

Dieta in luna 4 de sarcina

Bebelusul se dezvolta, iar cantitatea de sange din organismul sau este in crestere. Incepand cu aceasta luna necesitatea de fier devine mai importanta. Deci, trebuie sa maresti cantitatea de alimente care contin fier. Fierul este un aliat pretios: reduce riscul de anemie, oboseala, dar si pe cel al nasterii premature. De retinut ca fierul de origine animala este mult mai bine asimilat decat cel vegetal.
Alimentele bogate in fier: organele (ficat, rinichi), carnea rosie (preparata termic pentru a evita riscul unei toxoplasmoze), legumele uscate, leguminoasele (linte, mazare, fasole), legume verzi (spanac), galbenusurile de oua.

Dieta in luna 5 de sarcina

In acest stadiu al sarcinii, va rotunjiti treptat dar sigur, iar bebelusul profita de toti nutrientii pe care ii asiguri. Continua, integrand elementele esentiale: vitaminele, calciul, glucidele, lipidele si proteinele. Glucidele rapide sau lente contribuie la formarea tesuturilor fatului si iti aduc toata energia de care ai nevoie pentru a compensa oboseala provocata de sarcina.
Alimentele bogate in glucide : zahar, cereale, legume uscate, orez, paste fainoase, cartofi, naut, linte.

Dieta in luna 6 de sarcina


Odata cu cresterea bebelusului, stomacul si intestinul sunt comprimate si intampini dificultati in alimentatie. Sfatul nostru este sa iei mese reduse cantitativ si dese, sa mananci incet si sa faci plimbari dese pentru a usura digestia.
Cu ajutorul unei diete echilibrate, bebelusul a reusit sa faca rezerve pentru a crea si reinnoi celulele. Acest lucru se datoreaza in mare parte proteinelor, numite si “caramizile vietii” datorita importantei lor in dezvoltarea bebelusului. Proteinele de origine animala furnizeaza opt amino-acizi indispensabili pentru organism, pe care acesta nu este capabil sa le produca. In schimb, proteinele vegetale au o valoare nutritiva inferioara, de unde si necesitatea de a asocia cele doua tipuri de proteine.
Alimentele cele mai bogate in proteine: carnea, pestele, ouale, produsele lactate.

Dieta in luna 7 de sarcina

Odata cu intrarea in al 3-lea trimestru, te simti mai obosita iar miscarile tale devin tot mai dificile. Este timpul sa pui accent mai mult pe vitamine. Medicul iti poate prescrie niste suplimente de vitamine, dar cu cat dieta este mai echilibrata, cu atat necesitatile tale sunt acoperite mai usor. Bea un pahar de lapte -este cea mai buna metoda de a acoperi necesarul de vitamina B 2 si B 12.

Alimentele cele mai bogate in vitamine:

A : Lapte integral, oua, ficat, peste, legume verzi, morcovi, portocale
B : Cereale integrale, legume verzi, carne, peste si oua
C : Fructe si legume proaspete
D : Ulei de ficat de morun, peste gras, oua si unt
E : Uleiuri vegetale, spanac si varza

Dieta in luna 8 de sarcina

In acest stadiu al sarcinii, bebelusul ocupa tot mai mult spatiu, presand vasele sangvine ale tubului digestiv, ceea ce poate provoca o constipatie. De aici si importanta fibrelor. Pentru a impiedica acest fenomen, bea multa apa sau suc de fructe, lapte sau ceai, in medie un litru si jumatate pe zi si fa exercitii fizice: plimbari, natatie sau gimnastica usoara. Dar bineinteles, consuma si alimente bogate in fibre care sunt mai satioase si mai hranitoare. Cu ajutorul lor poti manca mai mult pentru acelasi aport caloric.
Alimente bogate in fibre : cereale, produse pe baza de cereale integrale, fructe si legume, cartofi (fierti in coaja), paine.

Dieta in luna 9 de sarcina

Niciun aliment nu furnizeaza toti nutrientii, din acest motiv trebuie sa mananci cate putin din toate. Deci, dieta ta trebuie sa contina glucide, proteine si lipide, vitamine, minerale, calciu si fibre. Profita de acestea din urma, deoarece sunt cele mai complete pentru alimentatie. Bebelusul este deja format, dar in momentul nasterii trebuie sa vina pe luma in cele mai bune conditii. Continua sa iei trei mese principale si doua gustari, evitand rontaitul intre mese si produsele prea dulci. Variaza cat mai mult alimentele, atat din punct de vedere energetic, caloric cat si nutritional.



Read more....
Blog Widget by LinkWithin