Crema antireumatica "Puterea Calului"

HEMOROIZII

Varice ale venelor situate in jurul anusului. Hemoroizii, patologie destul de obisnuita la adult, se impart, dupa amplasarea lor, in hemoroizi interni si hemoroizi externi. Aparitia lor este favorizata de ereditate, de constipatie; sarcina, prin intermediul hipertensiunii venoase pe care o produce, este, de asemenea, un factor predispozant.

Simptome si semne

Uneori fara simptome, hemoroizii pot totusi sa se manifeste in doua feluri: prin dureri si/sau prin sangerari.
  • Durerile pot merge pana la o senzatie de greutate anala. In caz de inflamatie locala (anita hemoroidala), pana la o durere violenta si insuportabila in caz de strangulare a unui prolaps hemoroidal (hemoroid exteriorizat si vizibil), numit procidenta hemoroidala. Trombozele hemoroidale (tumefactii albastrui, rotunjite si tari, provenite din formarea cheagurilor sangvine), de cele mai multe ori externe, sunt de asemenea, responsabile de dureri mari.
  • Sangerarile, sau rectoragiile hemoroidale, provin din leziunile retelei capilare adiacente zonei hemoroidale interne. Sangerarea, de culoare rosu-aprins, este de cele mai multe ori putin abundenta si declansata de defecatie. Totusi, orice sangerare trebuie sa conduca la un examen rectoscopic aprofundat, astfel incat sa poata exclude ipoteza unui cancer.

0 Responses to "HEMOROIZII"

Blog Widget by LinkWithin