Crema antireumatica "Puterea Calului"

DIETA SOUTH BEACH

CE ESTE DIETA SOUTH BEACH?Desi par asemanatoare, dieta South Beach este mai mult decat o varianta a dietei Atkins. Cu toate acestea, ele au multe lucruri in comun:
- ambele sunt creatii ale unor medici specialisti; autorul dietei South Beach este medicul cardiolog Arthur Agatston, doctor in medicina, director al Centrului Mount Sinai de Prevenire a Bolilor Cardio-Vasculare situat in Miami Beach, Florida

- ambele diete, South Beach si Atkins sunt best-sellere: numai cine locuieste intr-o pestera nu a auzit inca despre dieta South Beach a doctorului Agatston (plina de alimente delicioase, creata de un medic, un proiect sigur de pierdere in greutate rapida si sanatoasa)
- ambele diete constau in limitarea consumului de carbohidrati nesanatosi (cu indice glicemic ridicat); carbohidratii potriviti, cu indice glicemic scazut sunt permise; in primele doua saptamani ale dietei South Beach, pacientii nu au voie sa consume paine sau produse de patiserie de orice fel, cereale, orez, cartofi, fructe, paste fainoase, morcovi, alimente dulci de orice fel; dupa aceasta perioada, sunt introdusi alti carbohidrati sanatosi
- ambele diete constau dintr-o faza de inductie mai severa, urmata de un regim de viata sanatos, pe termen lung.

Diferenta dintre cele doua regimuri consta in:
- grasimile: dieta South Beach promoveaza consumul de grasimi sanatoase in locul celor daunatoare
- carbohidratii: dieta South Beach nu urmareste calcularea caloriilor consumate prin arderea carbohidratilor consumati, ci proportia de glucide continute in fiecare tip de carbohidrat; dieta Atkins incearca sa transforme o persoana, dintr-o masina de metabolizat glucide in una de metabolizat lipide.
Carbohidratii cu continut scazut de glucide - cu index glicemic scazut (cele care nu produc cresteri rapide, apoi scaderi bruste ale nivelului glicemiei) sunt considerati de buna calitate (acest punct poate fi familiar adeptilor dietelor bogate in glucide).

ALIMENTELE PERMISEAceasta dieta nu este una de infometare. De fapt, la fel ca si in cazul dietei Body-For-Life (trupul pentru viata), dieta South Beach presupune luarea unor gustari strategice. Dieta include si aceste gustari intre mesele principale, indiferent daca pacientul simte sau nu nevoia. Nu vor fi numarate caloriile si nici consumul alimentelor dupa portii bine stabilite. Dar nici infulecarea alimentelor nu este permisa. Se vor consuma portii normale. La inceput, aceste portii vor parea mici pentru majoritatea dintre cei care tin dieta. Alimentele se vor consuma pana la potolirea senzatiei de foame, nu pana la suprasatietate.
Carbohidratii cu index glicemic ridicat sunt interzisi. Acestia includ orez si cartofi, si legume ca sfecla sau cereale, cu continut ridicat de glucide. De asemenea este interzis consumul de produse de patiserie sau de alte deserturi pe baza de zahar. Alcoolul este interzis in prima faza a regimului si limitat pe termen lung.
METODE

Exista 3 faze:
In prima faza, care dureaza 14 zile, este interzis consumul de paine, orez, cartofi, paste fainoase, dulciuri si fructe. Si de asemenea, se interzice consumul de bere, vin sau alte bauturi alcoolice. Cei care au experimentat dieta afirma ca, dupa primele zile de dieta, acestor alimente nu li se va mai simti lipsa. In ceea ce priveste lactatele, sunt permise consumul a doua portii pe zi de lapte, iaurt sau lapte batut, sarace sau lipsite de grasimi.
In faza a doua, vor fi introdusi treptat cativa dintre carbohidratii interzisi. Pentru cei carora le plac pastele, le vor putea consuma in aceasta faza. Tot acum este permis consumul de legume ca morcovi, rosii si ceapa; de asemenea fructele pot fi consumate fara restrictie. Nu va veti putea infrupta din toate in mod permanent. Cat timp dureaza aceasta faza? Pana la atingerea greutatii dorite.
Ultima faza este cea care va dura tot restul vietii; este vorba despre un mod de viata pe care ar trebui sa si-l insuseasca fiecare dintre noi, nu mai este un regim de slabire. Veti consuma mancaruri normale, in portii normale, respectand cateva dintre regulile de baza ale dietei.

De retinut!

Majoritatea dietelor dau rezultate in prima perioada datorita schimbarii (noutatii in sine). De asemenea, primele pierderi in greutate sunt determinate de pierderea apei din tesuturi, si nu a grasimii in sine. Cu timpul, tesuturile se rehidrateaza. Acest lucru nu ar trebui sa ne descurajeze. Daca pacientul mananca mai putin, consuma alimente de buna calitate si face exercitii fizice regulate, cu siguranta va pierde in greutate.
Un mare avantaj al dietei South Beach, este faptul ca nu impune respectarea unor reguli foarte stricte. De asemenea, recomanda consumul de alimente sanatoase si adoptarea unui regim de viata sanatos. Motivul pentru care pacientii pot tine dieta, este ca sa arate mai bine. Nu este nimic rau in asta. Dar nici motivul de a deveni sanatos, incluzand inima puternica, plamani si oase sanatoase, nu este gresit.

0 Responses to "DIETA SOUTH BEACH"

Blog Widget by LinkWithin