Crema antireumatica "Puterea Calului"

CEREALELE ŞI SĂNĂTATEA

Curate şi „adevărate”, aşa cum ni le-a dăruit Dumnezeu,
netratate chimic şi nefalsificate cu adaosuri otrăvitoare, cerealele
sunt cele mai complexe alimente-medicament pe care vara ni le
aşează în farfurii. Energia ascunsă în bobul care se pierde în palmă
e unul din marile miracole ale universului vegetal

TARATELE DE GRAU

Expresia „scump la tărâţe şi ieftin la făină” este pe cale să capete în
ultimele decenii cu totul alte conotaţii decât cele iniţiale şi aceasta din
cauza rezultatelor extraordinare obţinute prin tratarea cu tărâţe de grâu a
unor afecţiuni din cele mai variate şi grave, de la obezitate şi tulburări
digestive până la cancer şi alte boli incurabile. De „vină” sunt
vitaminele din complexul B, magneziul, fibrele alimentare şi enzimele
prezente într-o concentraţie atât de puternică, încât un kilogram de tărâţe
valorează mai mult decât un pumn de medicamente supersofisticate şi
scumpe. Dar să vedem câteva dintre întrebuinţările ei.

Maceratul la rece (apă de tărâţe)
2-3 linguri de tărâţe se pun într-un pahar cu apă şi se lasă la
temperatura camerei vreme de 8-10 ore, de seara până dimineaţa. După
trecerea intervalului de timp necesar macerării, preparatul nu se
filtrează, ci se consumă direct, atât partea lichidă (care este foarte
bogată în vitamine şi enzime), cât şi pasta de pe fundul paharului (care
este foarte bogată în minerale şi fibre alimentare). De regulă, se
consumă un pahar de macerat dimineaţa pe stomacul gol, doar în
anumite cazuri excepţionale doza ajunge la 2-3 pahare pe zi, luate
înainte de fiecare masă. O cură cu macerat cu tărâţe durează minimum
două săptămâni, putând fi prelungită până la două-trei luni, fără efecte
adverse.
Pulberea fină de tărâţe
Se obţine prin măcinarea cu râşniţa electrică de cafea a tărâţelor,
vreme de jumătate de minut, obţinându-se un praf care poate fi
administrat ca atare, cu apă - câte o linguriţă înainte şi după masă - sau
adaugat în mâncăruri (supe, ciorbe, salate de crudităţi etc.). De regulă se
iau câte două linguriţe din această pulbere de tărâţe la o masă, fiind
extrem de utilă pentru activarea şi uşurarea digestiei, dar şi în curele de
slăbire. Tratamentul poate fi de lungă durată (6-12 luni), fără a apărea
efecte adverse.
Indicaţii ale curei cu tărâţe
Îngrăşarea şi obezitatea - se ia înainte de fiecare masă pulbere fină
de tărâţe, câte o lingură minimum. În stomac, fibrele conţinute de coaja
bobului de grâu îşi vor mări foarte mult volumul, „tăind” pur şi simplu
foamea şi dând senzaţia de saţietate. În plus, ele ajută procesele de
eliminare, importante în tratamentul obezităţii.
Digestia dificilă, indigestia - enzimele conţinute de tărâţele de grâu
sunt un neîntrecut activator al digestiei, ajutând la mistuirea alimentelor.
Câte o jumătate de linguriţă de pulbere de tărâţe luată înainte şi după
masă „atacă” alimentele care cad greu şi elimină indigestiile, balonarea
şi anumite forme de colită.
Litiaza biliară (prevenire, adjuvant în tratament) - se
administrează pulbere de tărâţe, câte jumătate de linguriţă înainte şi
după masă.
Constipaţia şi colita de putrefacţie - în fiecare dimineaţă se
consumă câte un pahar cu macerat de tărâţe, care are un efect laxativ şi
de curăţire a intestinului. În cazurile cronicizate, refractare la tratament,
se consumă încă un pahar de macerat seara, înainte de ultima masă.
Acneea, pielea cu sensibilitate alergică mărită - se face cura cu
macerat la rece de tărâţe, câte un pahar pe zi, vreme de minimum 30 de
zile.
Prevenirea cancerului - o dată pe luna se face o cură de 10 zile cu
macerat la rece de tărâţe, vreme în care se consumă un pahar de preparat
pe zi. Fibrele alimentare, vitaminele şi mineralele din compoziţia sa sunt
un preventiv excelent pentru cancerul la stomac, ficat, intestin şi rect,
putând fi un adjuvant valoros şi în tratarea acestor forme de cancer.
Aplicaţii externe cu tărâţe
Pielea uşor iritabilă - se pun comprese cu apă de tărâţe (obţinută
prin filtrarea maceratului descris mai sus) de două ori pe zi, dimineaţa şi
seara, vreme de 10 minute minimum.
Psoriazisul - pasta rezultată în urma macerării tărâţelor se înveleşte
în tifon şi se aplică sub formă de cataplasmă pe plăgile psoriazice. Se
face o aplicaţie pe zi şi îşi sporeşte eficienţa dacă e corelată cu
tratamentul intern pe baza de crudităţi şi plante depurative.
Tumorile benigne (chisturi, fibroame, adenofibroame) - tărâţele
amestecate cu apă se lasă 4 ore să macereze la temperatura camerei,
după care se învelesc într-un strat de tifon şi se aplică pe piele în zona
afectată, unde se lasă minimum trei ore. După îndepărtarea cataplasmei,
pielea se lasă să se usuce, după care se aplică un unguent de tătăneasă.

0 Responses to "CEREALELE ŞI SĂNĂTATEA"

Blog Widget by LinkWithin