Crema antireumatica "Puterea Calului"

FRUNZELE DE LOBODĂ (Atriplex hortensis)

Le cunoaştem mai ales ca ingredient pentru ciorbe, însă folosite în
stare crudă, ca salată sau suc, au efecte terapeutice mult mai puternice.
În medicina populară românească, cele trei varietăţi de lobodă
cunoscute (cu frunze roşii, verzi şi galbene) erau frecvent folosite
primăvara, pentru rezolvarea celor mai diverse probleme de sănătate.
Iată câteva dintre indicaţiile lor terapeutice:
Chisturi ovariene şi mamare apărute pe fondul dezechilibrului
hormonal - se face o cură de douăzeci şi opt de zile cu suc de frunze de
lobodă. Se bea o jumătate de pahar, de trei ori pe zi, pe nemâncate.
Tratamentul este bine să se înceapa atunci când luna este în descreştere.
Acnee, boli de piele în general - se consumă salate de frunze de
lobodă şi de păpădie, câte 2-3 porţii pe zi. O cură durează minimum
două săptămâni (o lună la persoanele cu boli cronice).
Adjuvant în bronşită şi astm - se mestecă frunze proaspete de
lobodă, bine spălate în prealabil. Părţile aeriene ale lobodei au efecte
antiinflamatoare, emoliente şi antiinfecţioase asupra căilor respiratorii
superioare. De asemenea, frunzele acestei plante scad febra.
Alergie - în perioadele de sensibilitate maximă, se consumă salate
din frunze proaspete de lobodă. Efecte mai puternice se obţin dacă se
adaugă frunze de păpădie şi de măcriş.
Dureri abdominale, probleme digestive la femeile însărcinate -
frunzele proaspete de lobodă se toacă mărunt, se amestecă cu miere şi se
aplică pe abdomen. Se acoperă cu o folie de plastic, peste care se aplică
o bucăţică de material de lână şi se ţine minimum o oră.

0 Responses to "FRUNZELE DE LOBODĂ (Atriplex hortensis)"

Blog Widget by LinkWithin