Crema antireumatica "Puterea Calului"

Preparate din cimbru (de cultură şi de grădină)

Pulberea

Se obţine prin măcinare cât mai fină cu râşniţa electrică de cafea.
Depozitarea pulberii de cimbru se face în borcane de sticlă închise
ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 2
săptămâni (deoarece uleiurile sale volatile se evaporă foarte rapid). De
regulă se administrează de 3-4 ori pe zi câte un sfert - o jumătate de
linguriţă rasă, pe stomacul gol.

Uleiul volatil

Se obţine doar prin procedee industriale, în magazinele şi farmaciile
naturiste fiind disponibil gata preparat uleiul volatil de cimbru de
cultură. Se administrează de regulă câte 3 picături de ulei de cimbru
dizolvate într-o linguriţă de miere, de 2 ori pe zi, în cure de 5-10 zile. La
copiii între 8 şi 10 ani doza se înjumătăţeşte, iar la cei între 5 şi 8 ani se
administrează o singură picătură, de două ori pe zi.

Extractul alcoolic

Se pun într-un borcan cu filet cincisprezece linguri de pulbere de
cimbru, peste care se adaugă două pahare (400 ml) de alcool alimentar
de 50 de grade. Se închide borcanul ermetic şi se lasa să macereze
vreme de două săptămâni, după care se filtrează, iar tinctura rezultată se
pune în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează din acest
remediu câte 50 de picături diluate în puţină apă, de patru ori pe zi.

Maceratul la rece

Se pune seara într-un pahar (200 ml) de apă o linguriţă rasă de
cimbru şi se lasă să macereze până dimineaţa, când se filtrează. Se
administrează zilnic 2-3 pahare din aceste preparat.

Infuzia fierbinte

Se foloseşte foarte rar, cele mai puternice proprietăţi avându-le
pulberea şi uleiul volatil. Se prepară prin opărirea unei linguriţe de
pulbere de cimbru cu o cană de apă, după care amestecul se lasă
acoperit să infuzeze vreme de 10-15 minute şi apoi se filtrează. De
regulă, se administrează cât mai caldă posibil.






0 Responses to "Preparate din cimbru (de cultură şi de grădină)"

Blog Widget by LinkWithin