Crema antireumatica "Puterea Calului"

DIETA IN TIMPUL SARCINII

Dieta unei femei insarcinate trebuie sa fie bogata in nutrienti, sa aiba un continut mare de calorii, proteine, fier, calciu, acid folic si, pentru unele femei, vitamina D.
Cresterea in greutate trebuie sa se faca treptat: 1 – 2 kilograme in primul trimestru, apoi 1,5 – 2 kilograme in fiecare luna in ultimele doua trimestre. O femeie cu greutate medie ar trebui sa ia in greutate intre 10 si 14 kilograme in total.
Consumul excesiv de sare nu este indicat, intrucat poate duce la hipertensiune arteriala.
Evitati produsele care contin ingrediente crude sau insuficient preparate termic: branza (feta, etc.), laptele nepasteurizat.
Spalati bine fructele si legumele inainte de a le consuma pentru a indeparta pesticidele si bacteriile.
Evitati pestele-spada, rechinul, macroul si majoritatea tipurilor de peste de apa dulce -intrucat contin cantitati mari de mercur, care poate duce la nasterea unui copil cu malformatii congenitale.
Evitati consumul excesiv de cafeina -limitati-va la o ceasca de cafea pe zi.

Dieta in luna 2 de sarcina

Corpul bebelusului este in plina formare, calciul jucand in aceasta luna un rol important pentru dezvoltarea armonioasa si pentru sanatatea sa. Calciul favorizeaza formarea oaselor si dintilor bebelusului, previne riscul hipertensiunii arteriale si al depresiei post-partum la viitoarea mamica. Deci, este momentul cel mai indicat pentru refacerea rezervei de calciu.
Alimentele bogate in calciu sunt: produsele lactate (lapte, branza, iaurt, etc.), fructele, legumele uscate (linte, mazare, fasole) sau proaspete (spanac, varza). In general organismul utilizeaza mai eficient calciul din produsele lactate decat cel de origine vegetala.

Dieta in luna 3 de sarcina

Trebuie sa acumulezi energie pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului tau -lipidele indeplinesc cu succes acest rol. Necesitatile bebelusului devin mai mari, dar asta nu inseamna ca trebuie sa “mananci pentru doi”. Lipidele joaca un rol important in dezvoltarea cerebrala a fatului si intervin chiar si in fabricarea tesuturilor nervoase. Optati pentru alimentele bogate in acizi grasi esentiali.
Alimentele cu continut ridicat de lipide sunt: untul, smantana, uleiurile (de rapita, soia, floarea soarelui, masline), pestele gras (somon, scrumbie, macrou, sardine).

Dieta in luna 4 de sarcina

Bebelusul se dezvolta, iar cantitatea de sange din organismul sau este in crestere. Incepand cu aceasta luna necesitatea de fier devine mai importanta. Deci, trebuie sa maresti cantitatea de alimente care contin fier. Fierul este un aliat pretios: reduce riscul de anemie, oboseala, dar si pe cel al nasterii premature. De retinut ca fierul de origine animala este mult mai bine asimilat decat cel vegetal.
Alimentele bogate in fier: organele (ficat, rinichi), carnea rosie (preparata termic pentru a evita riscul unei toxoplasmoze), legumele uscate, leguminoasele (linte, mazare, fasole), legume verzi (spanac), galbenusurile de oua.

Dieta in luna 5 de sarcina

In acest stadiu al sarcinii, va rotunjiti treptat dar sigur, iar bebelusul profita de toti nutrientii pe care ii asiguri. Continua, integrand elementele esentiale: vitaminele, calciul, glucidele, lipidele si proteinele. Glucidele rapide sau lente contribuie la formarea tesuturilor fatului si iti aduc toata energia de care ai nevoie pentru a compensa oboseala provocata de sarcina.
Alimentele bogate in glucide : zahar, cereale, legume uscate, orez, paste fainoase, cartofi, naut, linte.

Dieta in luna 6 de sarcina


Odata cu cresterea bebelusului, stomacul si intestinul sunt comprimate si intampini dificultati in alimentatie. Sfatul nostru este sa iei mese reduse cantitativ si dese, sa mananci incet si sa faci plimbari dese pentru a usura digestia.
Cu ajutorul unei diete echilibrate, bebelusul a reusit sa faca rezerve pentru a crea si reinnoi celulele. Acest lucru se datoreaza in mare parte proteinelor, numite si “caramizile vietii” datorita importantei lor in dezvoltarea bebelusului. Proteinele de origine animala furnizeaza opt amino-acizi indispensabili pentru organism, pe care acesta nu este capabil sa le produca. In schimb, proteinele vegetale au o valoare nutritiva inferioara, de unde si necesitatea de a asocia cele doua tipuri de proteine.
Alimentele cele mai bogate in proteine: carnea, pestele, ouale, produsele lactate.

Dieta in luna 7 de sarcina

Odata cu intrarea in al 3-lea trimestru, te simti mai obosita iar miscarile tale devin tot mai dificile. Este timpul sa pui accent mai mult pe vitamine. Medicul iti poate prescrie niste suplimente de vitamine, dar cu cat dieta este mai echilibrata, cu atat necesitatile tale sunt acoperite mai usor. Bea un pahar de lapte -este cea mai buna metoda de a acoperi necesarul de vitamina B 2 si B 12.

Alimentele cele mai bogate in vitamine:

A : Lapte integral, oua, ficat, peste, legume verzi, morcovi, portocale
B : Cereale integrale, legume verzi, carne, peste si oua
C : Fructe si legume proaspete
D : Ulei de ficat de morun, peste gras, oua si unt
E : Uleiuri vegetale, spanac si varza

Dieta in luna 8 de sarcina

In acest stadiu al sarcinii, bebelusul ocupa tot mai mult spatiu, presand vasele sangvine ale tubului digestiv, ceea ce poate provoca o constipatie. De aici si importanta fibrelor. Pentru a impiedica acest fenomen, bea multa apa sau suc de fructe, lapte sau ceai, in medie un litru si jumatate pe zi si fa exercitii fizice: plimbari, natatie sau gimnastica usoara. Dar bineinteles, consuma si alimente bogate in fibre care sunt mai satioase si mai hranitoare. Cu ajutorul lor poti manca mai mult pentru acelasi aport caloric.
Alimente bogate in fibre : cereale, produse pe baza de cereale integrale, fructe si legume, cartofi (fierti in coaja), paine.

Dieta in luna 9 de sarcina

Niciun aliment nu furnizeaza toti nutrientii, din acest motiv trebuie sa mananci cate putin din toate. Deci, dieta ta trebuie sa contina glucide, proteine si lipide, vitamine, minerale, calciu si fibre. Profita de acestea din urma, deoarece sunt cele mai complete pentru alimentatie. Bebelusul este deja format, dar in momentul nasterii trebuie sa vina pe luma in cele mai bune conditii. Continua sa iei trei mese principale si doua gustari, evitand rontaitul intre mese si produsele prea dulci. Variaza cat mai mult alimentele, atat din punct de vedere energetic, caloric cat si nutritional.


0 Responses to "DIETA IN TIMPUL SARCINII"

Blog Widget by LinkWithin