Crema antireumatica "Puterea Calului"

ARTERIOSCLEROZA

Arterioscleroza reprezinta blocarea arterelor care alimenteaza cu oxigen si substante nutritive inima si creierul. Ea este provocata de multi factori unii genetici, dar cei mai multi generati de un stil de viata incorect.
Boala degenerativa a arterei consecutiva distrugerii fibrelor musculare netede si a fibrelor elastice care o constituie.

Diferite tipuri de arterioscleroza

Sub termenul de arterioscleroza sunt reunite, in general, doua boli distincte.
- arterioscleroza propriu-zisa este caracterizata printr-o ingrosare difuza a peretelui arterelor de calibru mic consecutiva depunerilor de aspect vitros, constituite, in principal, din proteine plasmatice, fara depozit lipidic. Arterioscleroza afecteaza arteriolele.
- ateroscleroza, care este adesea asociata arteriosclerozei, este caracterizata prin depuneri lipidice pe peretele arterial si este insotita uneori de mediacalcoza (calcificarea peretelui).

Cauze

Arterioscleroza, care este insotita de o imbatranire precoce a elementelor vasculare, este favorizata de un anumit numar de factori de risc cardiovascular intre care principalele sunt tabagismul, hipertensiunea arteriala, diabetul. Obezitatea, existenta unui nivel ridicat de colesterol in sange, antecedente familiale de arterioscleroza si sedentarismul. lncidenta bolii creste cu varsta, procesul patologic fiind, de obicei, lent, dar progresiv. Proportia de barbati afectati de arterioscleroza este mai mare decat cea de fete.

Simptome si evolutie

Arterioscleroza nu se manifesta decat atunci cand ingustarea arterei deranjeaza circulatia sangvina. simptomele sunt atunci aproape aceleasi cu cele ale aterosclerozei: crize de angor, vertije, dureri. Leziunile pot evolua spre infarct al miocardului, arterita a membrelor inferioare, accident vascular cerebral sau insuficienta renala.

0 Responses to "ARTERIOSCLEROZA"

Blog Widget by LinkWithin