Crema antireumatica "Puterea Calului"

CATARACTA ŞI GLAUCOMUL

CATARACTA ŞI GLAUCOMUL: nu sunt numai niste boli ale ochilor,ci provin mai exact dintr-o dereglare a rinichilor. De cele mai multe ori, glaucomul merge mână în mână cu reumatismul şi durerile articulare. Se face un amestec în părţi egale din urzică, ventrilică,gălbenele şi coada calului, se beau 3 ceşti în care se pune 1 linguriţă de bitter suedez. În cazul cataractei, se ung pleoapele cu bitter suedez.Rinichiul dereglat transmite presiunea ascendentă mai departe ochilor.Băile de şezut cu coada calului ajută la retragerea presiunii din ochii afectaţi.

Se iau 100 gr plante uscate sau 2,5 kg de plantă proaspătă.Acestea se lasă peste noapte la macerat în apă rece, apa trebuie să acopere plantele. În ziua următoare se încălzeşte maceratul, se filtrează şi se toarnă peste apa din baie, care trebuie să aibă temperatura de 37-38C. Durata băii este de 15-20 minute, încăperea de baie trebuie să fie încălzită, apa de baie să acopere regiunea renală, inima să fie în afara apei. Fără a se şterge, bolnavul se acoperă cu un halat şi se culcă timp de 1 oră ca să transpire. Se prepară o baie de aburi pentru ochi astfel: 20 gr
silur, 20 gr odolean, 20 gr muşeţel, 10 gr verbină, 30 gr soc se amestecă,se iau 5 linguri de plante se opăresc cu 1 l de vin alb care a fost înfierbântat până la limita de fierbere. Aburul este lăsat să acţioneze asupra ochilor închişi. Tratamentul reflexogen se va face în zona ochilor, a glandelor suprarenale, limfatice corp superior, capului şi ochilor.
Reflexoterapia se bazează pe stimularea punctelor VU1, situat în apropierea unghiului intern al ochiului şi VU2, situat la extremitatea internă a sprâncenei - tonifiere, punctelor 39, 40, 49, 8, 23.

0 Responses to "CATARACTA ŞI GLAUCOMUL"

Blog Widget by LinkWithin