Crema antireumatica "Puterea Calului"

Zeama de Varza

Moarea nu este altceva decât zeama rezultată prin scurgerea verzei
murate. Este un extract 100% natural din varză, îmbogăţit cu fermenţi şi
enzime, cu principii active de la plantele aromatice puse în murături, şi
sare. Din păcate, moarea de varză a fost destul de puţin studiată de către
ştiinţă, deşi cu siguranţă va veni vremea când şi ea va declanşa o mică
revoluţie în lumea medicamentelor naturale. Până atunci, iata
câteva din recomandările medicinii populare româneşti, referitoare la
acest remediu, nu foarte grozav ca miros, dar extrem de sănătos:
Constipaţie - 3-4 pahare de moare de varză stimulează digestia,
deblochează eliminarea şi ajută la dezintoxicarea traiectului digestiv.
Acesta este şi motivul pentru care, în multe sate româneşti, în timpul
meselor traditionale de Crăciun şi de Anul Nou se serveşte moare de
varză din belsug, înainte de felurile de mâncare mai grele, precum şi la
sfârşitul ospeţelor.
Sensibilitate la frig - prin conţinutul său de vitamine, moarea de
varză stimulează circulaţia sângelui şi, implicit, favorizează încălzirea
corpului, inclusiv a extremităţilor (mâini, picioare). Se consumă zilnic
1-2 pahare de moare de varză.
Hipotensiune - moarea se foloseşte în medicina tradiţională
românească pentru cei “slabi la inimă”. Se bea dimineaţa, la prânz şi
seara câte un pahar de moare de varză, mai ales în timpul sezonului rece.
Digestie dificilă, inapetenţă - moarea de varză este un stimulent
digestiv puternic şi mai ales rapid. Se bea înainte de masă o jumătate de
pahar de moare de varză, apoi, în timpul mesei, se mai poate lua câte o
înghiţitură din acest stimulent digestiv ori de câte ori simtim nevoia.
Afecţiuni febrile - se bea câte un pahar de moare de varză pe
stomacul gol de 3-4 ori pe zi. Moarea de varză în cantităţi ceva mai mari
reglează temperatura corpului, măreşte rezistenţa organismului la febră
şi, se pare, are şi efecte stimulente imunitare.

0 Responses to "Zeama de Varza"

Blog Widget by LinkWithin