Crema antireumatica "Puterea Calului"

ZERUL

Pentru cine nu ştie, zerul este zeama aceea acră, gălbuie şi uşor
tulbure, care rămâne după ce caşul proaspăt e pus la scurs. Zerul cel mai
bun şi care se foloseşte în terapie este cel nefiert. Din bătrâni se ştie că
zerul întăreşte plămânii, dă vigoare trupului şi alungă bolile, aşa că
rareori era aruncat, fiind folosit atât ca supliment pentru hrana
oamenilor, cât şi a animalelor. La foarte multe popoare europene, cu
tradiţii în păstorit, există această credinţă despre virtuţile tămăduitoare
ale zerului, credinţă dată uitării, odată cu instaurarea epocii
medicamentelor de sinteză. Şi iată că un cercetator canadian, dr. T.J.
Ellison, creează o adevarată revoluţie în lumea producătorilor de
suplimente nutriţionale prin descoperirea unor proteine cu efecte
excepţionale asupra organismului: proteinele din zer. Extractul proteic
din zer scade colesterolul, stimulează producţia de celule imunitare de
tip T, stopează evoluţia sau chiar ajută la remisia tumorilor, favorizează
creşterea masei musculare în detrimentul ţesutului adipos, reglează
greutatea. Din ‘91, când au fost publicate primele studii, şi până acum,
tot mai multe colective de cercetare din lume s-au concentrat asupra
efectelor miraculoase ale zerului şi ale extractului proteic de zer. Ce este
extractul proteic din zer? Este foarte asemănător cu ceva obţinut de sute
de ani de către ciobanii nostri, urda - o brânză extrem de bogată în
proteine şi, practic, fără grăsimi, care se mai prepară doar pe teritoriul
României şi în Corsica. Ei bine, o urdă obţinută la rece (procedeul
culinar este la cald) şi apoi deshidratată, pentru a putea fi conservată,
este acum preparată de către mari firme de suplimente nutriţionale şi
prezentată ca remediu de ultimă oră. Un remediu pe care însă medicina populară românească îl cunoaşte din timpuri imemoriale şi pe care
ştiinţa nu face decât să-l reconfirme. La ce este bun zerul vom vedea în
continuare:


Valori ridicate ale colesterolului - două-trei pahare de zer
consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sânge, scad procentul
de colesterol din ficat şi protejează sistemul cardio-vascular.
Infecţii bacteriene - jumătate de litru de zer consumat zilnic
creşte capacitatea de apărare a organismului şi distruge direct bacteriile.
Imunitate slăbită, sensibilitate la infecţii respiratorii -
consumul zilnic de urdă, 100 de grame minimum, creşte în timp
capacitatea naturală de apărare a organismului, care devine mult mai
rezistent la infecţiile virale şi bacteriene.
Boli tumorale (maligne şi benigne) - în mai multe cazuri de
cancer (de sân cu metastaze, cancer de pancreas şi cancer de ficat),
pacienţilor li s-a administrat o cantitate zilnică de 30 de grame de
concentrat de proteine din zer (echivalentul a un litru - un litru şi
jumătate de zer), timp de 6 luni. În total au fost 7 pacienţi, dintre care 2
au avut regresii ale tumorilor, normalizarea hemoglobinei şi a numărului
de limfocite. La alţi doi pacienţi tumorile nu au regresat, dar procesul
lor de dezvoltare a fost stopat. La ceilalţi trei boala a progresat într-un
ritm mai lent.
Adjuvant în infecţia cu HIV - într-un studiu cu durata de două
săptămâni, realizat de către cercetătorii germani, 30 de bolnavi
seropozitivi cu HIV (5 femei şi 25 de bărbaţi) au luat echivalentul a un
litru şi jumătate de zer sub forma unui concentrat de proteine,
administrat de trei ori pe zi. Rezultatul: nivelul de producere a celulelor
imunitare, care sunt distruse la cei atinşi de această boală cumplită, a
crescut cu 32%, un rezultat neegalat de nici un alt medicament natural
sau de sinteză.
Anemie - un tratament de o lună, în care se bea câte o jumătate
de litru de zer pe zi, elimină această afecţiune.
Guta - zerul are pe termen lung efect drenor şi depurativ, fiind de
un real folos pentru tratarea acestei afecţiuni. Se fac cure de 2-3 luni, în
care se beau 3 căni de zer pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
Două utilizări externe ale zerului
Eczeme - se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasă
vreme de 60 de minute, după care se îndepărtează şi se lasă zona tratată
să se usuce. Tratamentul se repetă zilnic, vreme de două săptămâni.
Degerături - zonele afectate se învelesc în tifon înmuiat
abundent în zer. Se lasă astfel învelite vreme de o oră, după care se spală
cu apă. Se face zilnic această aplicaţie, până la vindecare.

0 Responses to "ZERUL"

Blog Widget by LinkWithin