Crema antireumatica "Puterea Calului"

Socul si fructele sale concureaza cu vaccinurile antigripale

Cercetări recente plasează socul în fruntea celor mai puternice
stimulente ale sistemului imunitar. Fructele lui sunt un concurent
redutabil al vaccinurilor antigripale
În laboratoarele supersofisticate ale unei universităţi medicale din Israel se fac experimente care ar putea influenţa soarta omenirii.Subiectul cercetării sunt nişte... bobite negre-albăstrui ale unei plante capabile să neutralizeze cei mai periculoşi microbi şi să mărească extraordinar capacitatea naturală de apărare a organismului. Se pare că această plantă are cu adevărat ceva special, pentru că a declanşat o desfăşurare de forţe fără precedent: sute de cercetători de prima mână lucrează de mai bine de zece ani la aceste studii care au căpătat o copleşitoare importanţă, în condiţiile în care omenirea este tot mai
ameninţată de spectrul unor boli incurabile cum ar fi SIDA şi SARS,cancerul sau leucemia. Curios: un banal extract din fructele acestei plante devansează mult, ca eficienţă, substanţele chimice obţinute prin sintezele cele mai complicate. Despre ce plantă este vorba? Ei bine,aceste studii se referă la o mai veche cunoştinta a noastră, care la noi în
ţară s-a impus ca remediu de prima mână în curele de slăbire şi de
dezintoxicare rapidă: socul. Ce au special aceste fructe de soc? Nu mi-ar
ajunge paginile pentru a consemna toate faptele experimentale şi concluziile la care s-a ajuns în ultimii ani, legate de această plantă, în urma unor studii desfăşurate în paralel, în zeci de spitale şi institute.
Extractele de fructe de soc sunt un puternic concurent al
medicamentelor antivirale de ultima generaţie, ajută la vindecarea
majorităţii bolilor degenerative, la prevenirea bolii canceroase, la
combaterea tumorilor benigne, prelungesc tinereţea biologică. În cele ce
urmează, mi-am propus să fac o scurtă şi foarte necesară sinteză
despre utilizările acestei extraordinare plante, în tratarea şi prevenirea
bolilor:

Unde găsim fructele de soc


În miez de toamnă, fructele socului (Sambucus nigra) pot fi găsite
mai ales în zonele muntoase, pe vaile râurilor şi pâraielor, unde razele
soarelui pătrund mai greu, iar ciclul de vegetaţie al acestei plante este
întârziat. Cel mai frecvent întâlnim socul în marginile de pădure, în
zonele limitrofe drumurilor forestiere, în tăieturile de pădure unde
arborii de bază încă nu s-au regenerat şi unde arbuştii de talie mică se
dezvoltă luxuriant.

Recoltarea fructelor de soc


Se face prin taierea ciorchinilor cu boabe de pe ramuri. La trei-patru
ore de la culegere, aceste boabe se vor prepara sau vor fi puse la
frigider, unde se pot păstra 24-48 de ore. Dacă nu se folosesc în stare
proaspătă, pentru preparate cum ar fi siropul, tinctură sau sucul, fructele
de soc pot fi uscate, dar numai pe cale artificială. Boabele se desprind
de pe ciorchine şi se pun în strat foarte subţire pe o sobă sau pe un
calorifer, care asigură o temperatură în jur de 40 de grade Celsius. Se
lasă boabele să se deshidrateze până când seamănă cu stafidele. Atunci
se depozitează în pungi de hârtie, în locuri uscate şi întunecoase.

Cele mai eficiente preparate din fructe de soc


Sucul proaspăt
Se obţine prin zdrobirea boabelor de soc cu ajutorul mixerului
electric, sau manual, cu ajutorul unei linguri de lemn. După zdrobire,
pasta rezultată se filtrează printr-un tifon pus în două, sucul obţinut fiind
pus într-o sticlă curată şi apoi depozitat la rece. Termenul de valabilitate
al acestui suc în condiţiile păstrării la frigider este de maximum 48 de
ore. Se administrează 3-4 linguri pe zi, pe stomacul gol, pentru tratarea
constipaţiei, a colitelor de putrefacţie, pentru întărirea capacităţii de
apărare a organismului.
Tinctura
Se obţine prin amestecarea sucului proaspăt de fructe de soc cu
alcool alimentar de nouăzeci de grade. Într-o sticlă, se pun un pahar de
suc de fructe de soc şi un pahar de alcool alimentar, după care se agită
bine amestecul pentru a se omogeniza. Ulterior, tinctura se pune la
păstrare în sticlă bine închisă, la loc întunecos şi rece. Termenul său de
valabilitate este de doi ani. Se administrează 1-4 linguri pe zi, ca
remediu forte în curele de slăbire, ca detoxifiant în bolile cronice şi
degenerative, pentru sporirea rapidă a imunităţii.
Pentru o scădere rapidă în greutate - în cazul persoanelor obeze
sau supraponderale, schema de tratament este următoarea: în prima zi se
ia o linguriţă pe stomacul gol, la ora 18; în a doua zi se iau 2 linguriţe la
aceeaşi oră s.a.m.d., până în ziua a şaptea, când se ajunge la 7 linguriţe
luate o dată. Se menţine această doză vreme de 30 de zile. Această
creştere gradată a dozei este necesară pentru a nu apărea diareea sau
colicile abdominale. Dacă pe măsură ce se creşte doza apare totuşi
diareea puternică, se iau în completare (sublingual) 2-3 linguriţe de
pulbere de scoarţă de stejar (Quercus robur) pe zi sau de iarbă de coada-
racului (Potentilla anserina), iar dacă diareea persistă, atunci se reduce
doza sau chiar se întrerupe tratamentul. În cazul în care apare balonarea
(fenomen rar la tratamentul cu soc), consumaţi zilnic 1-2 linguriţe de
chimen sau fenicul.
Pulberea
Se obţine prin măcinarea cât mai fină a boabelor uscate cu râşniţa
electrică de cafea. Se administrează 3-4 linguriţe de pulbere pe zi, pe
stomacul gol, fiind recomandată în tratarea avitaminozelor, a bolilor
oculare, a diareei (fructele uscate au un efect opus extractelor
proaspete), a colitei.
Siropul
La două pahare de suc proaspăt de fructe de soc, obţinut după
metoda de mai sus, se adaugă două pahare de zahăr brun şi coaja rasă de
la două lămâi. Se pune acest amestec pe foc şi se lasă să clocotească
scurt, după care se toarnă fierbinte într-o sticlă care va fi închisă apoi
ermetic. Se iau 4-5 linguriţe din acest preparat pe zi, pentru un efect
uşor laxativ, tonic, vitaminizant şi remineralizant.

0 Responses to "Socul si fructele sale concureaza cu vaccinurile antigripale"

Blog Widget by LinkWithin